Twitter isi cauta cumparator

Twitter isi cauta cumparator

Twitter, platforma inca populara de microblogging, dar cu severe probleme financiare, isi cauta cumparator. Intrebarea este cine doreste sa cumpere Twitter?

Twitter, care are mai mult de 320 de milioane de utilizatori la nivel mondial, a privit neputincioasa cum platformele concurente de social media au depasit-o in ultimii ani. Cresterea Twitter a stagnat in mare masura, directorii de top au parasit compania, iar acum CEO-ul Jack Dorsey este lasat singur sa repare o „barca care ia apa”.

In tot acest timp, Twitter a avut o perioada extrem de dificila pe plan financiar, pierzand aproape 132 milioane $.

In ultimul an, actiunile sale au scazut cu peste 51%, aflandu-se sub pretul de $ 26, pret stabilit la listarea companiei pe bursa. Compania a fost listata la bursa in noiembrie 2013, la un pret de 26 dolari pe actiune. De atunci Twitter s-a confruntat cu o cresterea lenta a numarului de utilizatori si cu incetinirea majorarii veniturilor.

Sunt extrem de multe zvonuri la ora actuala cu privire la numele posibilor cumparatori Twitter, insa nu s-a facut un anunt oficial. Printre numele vehiculate se afla: Disney, Google si Silver Lake.

Dupa ce s-au facut publice stirile cu privire la posibila vanzare a Twitter, actiunile s-au scumpit cu 14% la bursa din New York, depasind pragul de 21 dolari, relateaza publicatia The Wall Street Journal.