Dezvoltarea personala poate fi extrem de benefica pentru cariera ta

Dezvoltarea personala poate fi extrem de benefica pentru cariera ta

Daca in termeni de dezvoltare profesionala, lucrurile sunt ceva mai simple (urmezi un curs, citesti o carte/un manual si aplici cele invatate, apelezi la serviciile de consultanta ale unui expert care sa te indrume), schimbarile la nivel personal nu sunt atat de usor de realizat. E nevoie de ceva timp pentru a invata cum sa faci fata stresului, cum sa iti gestionezi reactiile emotionale, cum sa comunici eficient cu ceilalti, cum sa renunti la control, cum sa faci fata incertitudinii, cum sa amani procrastinarea s.a.m.d.

Dezvoltarea personala poate fi extrem de benefica pentru cariera ta. Iata cateva moduri in care poate ajuta:

  1. Iti poate oferi abilitatile si cunostintele necesare pentru a-ti atinge obiectivele profesionale. De exemplu, daca iti doresti sa avansezi in cariera ta, dezvoltarea personala poate ajuta prin deprinderea de abilitati de comunicare si relationare (cum sa asculti, cum sa fii asertiv, cum sa gestionezi conflictele, cum sa negociezi, cum sa comunici eficient cu colegii si superiorii, cum sa oferi feedback) si autocunoastere (identificarea abilitatilor, competentelor, trasaturilor de personalizate compatibile sau nu cu rolul profesional dorit, motivatii si valori).
  2. Te poate ajuta sa iti gestionezi mai bine emotiile si stresul. Gestionarea stresului si a emotiilor poate fi dificila, dar poate avea un impact puternic asupra performantelor tale profesionale. Consilierea in Dezvoltare Personala iti poate oferi instrumente, tehnici si strategii pentru a face fata mai usor acestor provocari.
  3. Te poate ajuta sa iti dezvolti o perspectiva mai larga asupra vietii si sa iti gasesti scopul profesional. Dezvoltarea personala poate ajuta oamenii sa se cunoasca mai bine pe ei insisi si sa isi gaseasca scopul in viata, ceea ce poate fi extrem de important pentru a gasi satisfactie in cariera ta.

Consilierea in dezvoltarea personala si profesionala poate ajuta oamenii sa isi atinga obiectivele lor si sa isi imbunatateasca viata. Un consilier in dezvoltare personala si profesionala poate lucra cu oamenii pentru a-i ajuta sa:

  • Identifice obiectivele lor si sa gaseasca modalitati de a le atinge;
  • Depaseasca obstacolele care ii impiedica sa-si atinga obiectivele;
  • Dezvolte abilitati de comunicare si relationare;
  • Gestioneze stresul si emotiile negative/intense;
  • Isi imbunatateasca nivelul de incredere in sine si imaginea de sine;
  • Isi gaseasca scopul in viata si sa isi dezvolte o cariera de succes.

Consilierea in dezvoltarea personala si profesionala poate fi realizata prin intermediul discutiilor individuale sau a grupurilor de consiliere. Poate fi efectuata de catre un consilier profesionist sau poate fi un proces auto-dirijat prin intermediul unor resurse de dezvoltare personala.